مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

شكل گيري هويت در نوجوان به اعتقاد بسياري از روانشناسان مهم‌ترين تكليفي است كه هر كسي در اين دوره با آن مواجه مي‌شود. نوجوانان در بازه سني قرار دارند كه مي‌خواهند از كودكي فاصله گرفته و به سمت بزرگ‌سالي حركت كنند. اولين شرط و راهكار براي رسيدن به اين هدف اين است كه بتواند هويت ثابت و مشخصي را در خود شكل دهد.

اما علاوه بر نوجوان، اطرافيان و به‌خصوص خانواده وي نيز در شكل‌ گيري هويت در نوجوان تأثير دارد و به همين خاطر آن‌ها بايد از اصول برقراري ارتباط با نوجوان و تربيت وي آگاهي داشته باشند. نرسيدن به هويتي ثابت در پايان نوجواني مي‌تواند مشكلات بسياري را براي زندگي مستقل ايجاد كند، به همين خاطر توصيه مي‌كنيم حتما از مشاوره نوجوان استفاده كنيد و در ادامه اين مطلب با ما همراه باشيد.

منبع: شكل گيري هويت در نوجوان چگونه است؟

شكل گيري هويت در نوجوان

شكل گيري هويت در نوجوان يكي از مهم ترين چالش هاي والدين است. اينكه نوجوان به چه شيوه اي هويت خود را شكل مي‌دهد و در اين پروسه از چه كسي الگو برداري مي‌كند حائز اهميت است. عوامل بسياري در اين پروسه نقش دارند كه شامل عوامل اجتماعي، خانوادگي، تفاوت هاي جنسيتي و … مي‌شود.

حل بحران شكل گيري هويت در نوجوان از آن جهت اهميت دارد كه به واسطه آن زندگي معنا دار مي‌شود. هم چنين افرادي كه به هويت خود دست مي‌يابند، اهدافشان را دنبال خواهند كرد و از مشكلات اجتماعي در امان خواهند ماند.

هويت چيست؟

در ابتداي كار توضيح شكل گيري هويت در نوجوان، قصد داريم راجع به واژه هويت توضيح دهيم. به‌طوركلي هويت هر چيزي است كه در پاسخ به سؤال (من كيستم؟) از آن نام مي‌بريد. به عبارتي تمامي ويژگي‌هايي كه شما خود را با آن‌ها مي‌شناسيد هويت شما را تشكيل مي‌دهند. به همين خاطر احتمالاً متوجه اين موضوع شده‌ايد كه هويت ابعاد مختلفي دارد. كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

  • هويت فردي يا تصوري كه فرد راجع به خود، خصوصيات اخلاقي، باورها و حتي ويژگي‌هاي جسمانيش دارد.
  • هويت خانوادگي به جايگاهي گفته مي‌شود كه فرد در ميان اعضاي خانواده دارد. و به مسئوليت‌ها و ارتباط وي با ساير اعضاي خانواده مربوط است
  • هويت جنسيتي، باور فرد راجع به جنسيت خود و ميزان رضايت از آن را هويت جنسيتي مي‌نامند. 
  • هويت اجتماعي، با توجه به جايگاه اجتماعي فرد، روابط اجتماعي و شغل فرد مشخص مي‌شود.

هريك از ما خود را با مجموعه اين ويژگي‌ها مي‌شناسيم و تعريف مي‌كنيم. و نبود آن‌ها باعث مي‌شود به‌ نوعي احساس سردرگمي داشته باشيم. يا نتوانيم در شرايط مختلف به‌درستي تصميم بگيريم. به همين خاطر نوجوان براي رسيدن به بزرگ‌سالي مي‌بايست در اولين مرحله، هويتي مشخص و ثابت براي خود تعريف كند. و نسبت به آن پايبند باشد.

انواع شكل گيري هويت در نوجوانان

با توجه به حوزه هاي مختلف زندگي، انواع مختلفي در شكل گيري هويت در نوجوان وجود دارد. كه در اين بخش مقاله راجع به انواع هويت توضيح داده‌ايم.

🟢 هويت خانوادگي: اين هويت شامل جايگاه فرد در خانواده و كيفيت رابطه او با اعضاي ديگر است.

🟡 هويت فرهنگي: هويت فرهنگي يعني احساس تعلق به ارزش ها و گروه هاي خاص.

🔵 هويت فردي: اين هويت شامل توانمندي ها، خصوصيات، صفات منفي و مثب فرد است.

راه هاي شكل گيري هويت در نوجواني

شكل‌ گيري هويت در نوجوان به چه عواملي بستگي دارد يا به عبارتي چطور مي‌توانيم به يك هويت مطلوب دست پيدا كنيم؟ براي رسيدن به پاسخ اين سؤال هريك از ما با توجه به شرايط خانوادگي و اجتماعي كه داريم شايد راه‌هاي مختلفي را امتحان كنيم. اما بعضي از مهم‌ترين عوامل براي دستيابي به يك هويت ثابت عبارتند از موارد زير.

📌 خودشناسي

در اولين قدم براي رسيدن به يك هويت مطلوب مي‌بايست زماني را به‌دقت صرف خودشناسي كنيد. سعي كنيد ارزش‌ها و موضوعاتي كه برايتان اهميت دارد را پيدا كنيد؛ و همين‌طور علايق‌تان را مشخص كنيد. هنگامي‌كه بدانيد در زندگي به دنبال چه ارزش‌ها و اهدافي حركت مي‌كنيد، مسير دست‌يابي و شكل گيري هويت در نوجوان را تا حد زيادي به جلو برده‌ايد.

📌 جست‌وجو يا كنجكاوي

جستجو دومين راه شكل گيري هويت در نوجوان است. براي دستيابي به يك هويت مشخص شما بايد بتوانيد ارزش‌ها و رفتارهاي مختلفي را امتحان كنيد و نظرات بسياري را بشنويد. به عبارتي هرچه دامنه اطلاعاتي كه در آن‌ها به دنبال هويت خود مي‌گرديد وسيع‌تر باشد؛ خواهيد توانست هويت قوي‌تري را در خود شكل بدهيد. به همين خاطر سعي كنيد تا راجع به هر موضوعي نظرات آدم‌هاي مختلف را بشنويد. و در صورت امكان تجربه كسب كنيد تا بهتر بتوانيد موضوعات مختلف را قضاوت كرده و راجع به آن‌ها به ديدگاه مشخصي دست پيدا كنيد.

📌 محيط اجتماعي غني

اگر جست‌وجو يكي از عوامل تأثيرگذار جهت شكل گيري هويت در نوجوان باشد، پس مي‌توان گفت هرچقدر محيط اجتماعي اطراف‌تان غني‌تر باشد، بهتر مي‌توانيد هويت خود را شكل دهيد. محيط اجتماعي به اين معناست كه شما مي‌توانيد از افكار گوناگوني بهره‌مند شويد و اين به رشد هويت كمك مي‌كند.

اما محيط اجتماعي مي‌تواند در دستيابي شما به يك هويت مشخص موانعي را نيز ايجاد كند. اگر محيط‌تان به‌ گونه‌اي باشد كه همه به يك شكل فكر مي‌كنند و يا اجازه رفتار به گونه ديگري را ندارند، اين موضوع مي‌تواند مشكلاتي را براي شما ايجاد نمايد. زيرا اين به معناي آن است كه شما هم نمي‌توانيد جور ديگري فكر كنيد؛ يا ايده‌هاي ديگري را بشنويد. به همين خاطر بهتر است در چنين شرايطي با مطالعه، استفاده از فضاي مجازي يا هر راه ديگري كه به نظرتان مي‌رسد براي آشنايي با باورهاي ديگر تلاش كنيد.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه هويت يابي فرايند چند مرحله اي است كليك كنيد.

📌 عوامل شناختي

يكي از عوامل شكل گيري هويت در نوجوان، شناختي است. توانايي هاي ذهني و قدرت تفكر بر مسير دستيابي به هويت تاثير گذار است.

📌 والدين

والدين نقش بسيار مهمي جهت شكل گيري هويت در نوجوان دارند. والدين بسيار نقش مهمي در دستيابي به هويت دارند. زماني كه نوجوانان به مشكل بر مي‌خورند، خانواده ها بايد با راهنمايي و تعيين راه درست به فرزندان، هويت آنها را به شيوه صحيح شكل دهند.

📌 عوامل اقتصادي

فقر، بي پولي و … اثرات غير مستقيم اما مهمي جهت شكل گيري هويت در نوجوانان دارند. تمامي مسائل اقتصادي و مالي در هويت يابي نقش دارند.

تأثير خانواده در شكل گيري هويت نوجوان

اگرچه شكل گيري هويت در نوجوان موضوعي است كه هريك از ما بايد به‌تنهايي براي آن تلاش كنيم، بااين‌حال شرايط اجتماعي و به‌خصوص خانواده نيز در شكل‌گيري هويت هريك از ما تأثير دارد. به همين خاطر است كه روانشناسان معمولاً توصيه مي‌كنند در دوران نوجواني و به‌خصوص سنيني كه فرزندتان در حال شكل‌دهي به هويت خود است، راجع به سبك‌هاي تربيتي مختلف و پيامد هر يك از آن‌ها با يك متخصص مشورت كنيد.

سبك فرزند پروري مقتدرانه به معناي شيوه‌اي از تربيت فرزند است كه محبت و صميميت با نوجوان در كنار اقتدار وجود دارد. به عبارتي والدين در عين‌ حال كه مرزها و قوانين مشخصي دارند، اما به فرزندشان اجازه مي‌دهند خودش براي بسياري از مسائل تصميم بگيرد. و همين‌طور دوستانه براي كمك به وي آماده هستند. بر اساس تحقيقات، فرزندان اين والدين با احتمال بيشتري به يك هويت مستقل دست پيدا مي‌كنند.

در عين‌ حال والديني كه تنها روي اقتدار خود تمركز مي‌كنند باعث مي‌شوند فرزندانشان به‌ جاي دست‌يابي به يك هويت ثابت تنها از خواسته آن‌ها پيروي كنند. و فرزندان والديني كه تنها به صميميت با فرزندشان توجه مي‌كنند نيز احتمالاً هيچ موفقيتي جهت شكل گيري هويت در نوجوان نخواهند داشت.

دشواري در شكل گيري هويت در نوجوان

شكل‌ گيري هويت در نوجوان يا هر كس داراي دو مرحله است. مرحله نخست كه به آن بحران هويت گفته مي‌شود به معناي شكل‌گيري سؤال (من كيستم؟) است. و پس‌ از آن دختر/پسر به دنبال راهي براي پاسخ به اين سؤال مي‌گردد. مرحله دوم دستيابي به هويت زماني است كه نوجوان براي اين سؤال پاسخ‌هايي پيدا كرده باشد.

در هر يك از اين دو مرحله شكل گيري هويت در نوجوان ممكن است مشكلاتي براي او پيش بيايد. براي مثال ممكن است بعضي‌ها به‌طوركلي با اين سؤال مواجه نشوند و يا علي‌رغم مواجه‌شدن نتوانند جوابي براي آن پيدا كنند. اين موضوع باعث شكل‌گيري هويت ناكارآمد مي‌شود كه مي‌تواند مشكلات بسياري را در زندگي وي ايجاد كند كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به بحران پوچي و احساس بي‌هويتي و به دنبال آن‌ها افسردگي اشاره كرد.

حالت هاي مختلف شكل گيري هويت در نوجوان 

❌كسب هويت: در اين شرايط فرد تمامي گزينه هاي موجود را بررسي مي‌كند. و يكي از آنها را انتخاب مي‌كند. در اين شرايط نوجوان بحران را پشت سر گذاشته و مسير و مقصد خود را انتخاب مي‌كند.

❌وقفه هويت: افراد در فرايند ايجاد هويت با وقفه روبرو مي‌شوند. و براي خود ارزش خاص انتخاب نمي‌كند.

❌ پراكندگي هويت: فرد هيچ مسير مشخصي در رابطه با پايبندي و ارزش ها ندارد. در واقع نسبت به تمامي مسائل بي تفاوت است.

❌ ضبط هويت: اين افراد هيچ گزينه اي را بررسي نمي‌كنند و تنها به ارزش هاي گذشته پايبندند. در واقع تعدادي از ارزش ها و آداب والدين را پذيرفته و به طور ناخودآكاه تعصبي شده‌اند.

اهميت مشاوره

اهميت مشاوره جهت شكل گيري هويت در نوجوان بسيار مهم است. دستيابي هويت، اصلي‌ترين تكليف دوره نوجواني و يكي از مهم‌ترين وظايفي است كه هر يك از ما در طول زندگي بر عهده داريم. به همين خاطر نبايد ساده از كنار آن بگذريم. دستيابي به هويت نياز دارد تا نوجوان با مهارت‌هاي مختلفي از جمله اصول تصميم‌ گيري يا تفكر راجع به مسائل مختلف آشنا باشد. و همين‌طور والدين نيز راه‌هاي برخورد با فرزندان و كمك كردن به آن‌ها را بدانند.

اما علاوه بر اين‌ ها قرار گيري در مرحله بحران هويت مشكلات ديگري را براي فرد به دنبال دارد؛ براي مثال فشار رواني كه در دوره نوجوان تحمل مي‌كند بسيار زياد است و اين مي‌تواند او را در برابر بسياري از بيماري‌هاي روحي ازجمله اضطراب آسيب‌پذير كند.

گاهي اوقات نوجوانان در جست‌وجوي هويت به دنبال رفتارهاي اشتباهي مثل رابطه با جنس مخالف يا استفاده از مواد مخدر مي‌روند. و به همين خاطر مهارت ديگري كه آن‌ها مي‌بايست به‌خوبي آموزش ببينند؛ اين است كه چطور منطقي تصميم‌گيري كنند. و در شرايط لازم با درخواست‌هاي ديگران مخالفت كنند. كمك از مشاور در سنين نوجواني مي‌تواند بسياري از اين بحران‌ها را حل كند و به شما و فرزندتان براي عبور موفقيت‌آميز از اين مرحله كمك كند. به همين خاطر بهتر است مشاوره با متخصصين روانشناسي نوجوان را در اين دوره سني جدي بگيريد.

كلام آخر

شكل گيري هويت در نوجوان همراه با سختي هاي فراوان است. نوجوان در اين دوران دچار گنگي و دوگانگي مي‌شوند. كه بهترين راه دستيابي به هويت، كمك از روانشناس است. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شكل گيري هويت در نوجوان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

مهم‌ترين عوامل در شكل‌گيري هويت چيست؟

خودشناسي، جست‌وجو و كنجكاوي و همين‌طور محيط اجتماعي غني ازجمله مسائلي هستند كه در شكل‌گيري هويت تأثير دارند.

اگر هويت در نوجواني شكل نگيرد چه مي‌شود؟

شما در دوره‌هاي ديگر زندگي اگرچه با صرف وقت و انرژي بيشتر اما بازهم مي‌توانيد به هويت دست پيدا كنيد. بااين‌حال عدم دستيابي به هويت ثابت باعث مي‌شود در مراحل مهم زندگي براي تصميم‌گيري دچار مشكل شويد و همين‌طور احتمال بروز بيماري‌هاي رواني به‌خصوص افسردگي در اين افراد بالاتر است.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/4  ] [ ۰۶ ] [ newmiind ] [ ]

شكل گيري هويت در نوجوان به اعتقاد بسياري از روانشناسان مهم‌ترين تكليفي است كه هر كسي در اين دوره با آن مواجه مي‌شود. نوجوانان در بازه سني قرار دارند كه مي‌خواهند از كودكي فاصله گرفته و به سمت بزرگ‌سالي حركت كنند. اولين شرط و راهكار براي رسيدن به اين هدف اين است كه بتواند هويت ثابت و مشخصي را در خود شكل دهد. اما علاوه بر نوجوان، اطرافيان و به‌خصوص خانواده وي نيز در شكل‌گيري هويت نوجوان تأثير دارد و به همين خاطر آن‌ها بايد از اصول برقراري ارتباط با نوجوان و تربيت وي آگاهي داشته باشند. نرسيدن به هويتي ثابت در پايان نوجواني مي‌تواند مشكلات بسياري را براي زندگي مستقل ايجاد كند، به همين خاطر توصيه مي‌كنيم حتما از مشاوره نوجوان استفاده كنيد و در ادامه اين مطلب با ما همراه باشيد.

منبع : شكل گيري هويت در نوجوان

هويت چيست؟

به‌طوركلي هويت هر چيزي است كه در پاسخ به سؤال (من كيستم؟) از آن نام مي‌بريد. به عبارتي تمامي ويژگي‌هايي كه شما خود را با آن‌ها مي‌شناسيد هويت شما را تشكيل مي‌دهند. به همين خاطر احتمالاً متوجه اين موضوع شده‌ايد كه هويت ابعاد مختلفي دارد كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

  • هويت فردي يا تصوري كه فرد راجع به خود، خصوصيات اخلاقي، باورها و حتي ويژگي‌هاي جسمانيش دارد.
  • هويت خانوادگي به جايگاهي گفته مي‌شود كه فرد در ميان اعضاي خانواده دارد و به مسئوليت‌ها و ارتباط وي با ساير اعضاي خانواده مربوط است
  • هويت جنسيتي، باور فرد راجع به جنسيت خود و ميزان رضايت از آن را هويت جنسيتي مي‌نامند. براي آشنايي بيشتر با هويت جنسيتي كليك كنيد.
  • هويت اجتماعي، با توجه به جايگاه اجتماعي فرد، روابط اجتماعي و شغل فرد مشخص مي‌شود.

هريك از ما خود را با مجموعه اين ويژگي‌ها مي‌شناسيم و تعريف مي‌كنيم و نبود آن‌ها باعث مي‌شود به‌نوعي احساس سردرگمي داشته باشيم يا نتوانيم در شرايط مختلف به‌درستي تصميم بگيريم. به همين خاطر است كه نوجوان براي رسيدن به بزرگ‌سالي مي‌بايست در اولين مرحله، هويتي مشخص و ثابت براي خود تعريف كند و نسبت به آن پايبند باشد.

راه هاي شكل گيري هويت در نوجواني

شكل‌گيري هويت در نوجوان به چه عواملي بستگي دارد يا به عبارتي چطور مي‌توانيم به يك هويت مطلوب دست پيدا كنيم؟ براي رسيدن به پاسخ اين سؤال هريك از ما با توجه به شرايط خانوادگي و اجتماعي كه داريم ممكن است راه‌هاي مختلفي را امتحان كنيم اما بعضي از مهم‌ترين عوامل براي رسيدن به يك هويت ثابت عبارتند از:

1- خودشناسي

در اولين قدم براي رسيدن به يك هويت مطلوب مي‌بايست زماني را به‌دقت صرف خودشناسي كنيد. سعي كنيد ارزش‌ها و موضوعاتي كه برايتان اهميت دارد را پيدا كنيد و همين‌طور علايق‌تان را مشخص كنيد. هنگامي‌كه بدانيد در زندگي به دنبال چه ارزش‌ها و اهدافي حركت مي‌كنيد، مسير دست‌يابي به هويت را تا حد زيادي به جلو برده‌ايد.

2- جست‌وجو يا كنجكاوي

براي رسيدن به يك هويت مشخص شما بايد بتوانيد ارزش‌ها و رفتارهاي مختلفي را امتحان كنيد و نظرات بسياري را بشنويد. به عبارتي هرچه دامنه اطلاعاتي كه در آن‌ها به دنبال هويت خود مي‌گرديد وسيع‌تر باشد خواهيد توانست هويت قوي‌تري را در خود شكل بدهيد. به همين خاطر سعي كنيد تا راجع به هر موضوعي نظرات آدم‌هاي مختلف را بشنويد و در صورت امكان تجربه كسب كنيد تا بهتر بتوانيد موضوعات مختلف را قضاوت كرده و راجع به آن‌ها به ديدگاه مشخصي دست پيدا كنيد.

3- محيط اجتماعي غني

اگر جست‌وجو يكي از عوامل تأثيرگذار در دستيابي به هويت باشد، پس مي‌توان گفت هرچقدر محيط اجتماعي اطراف‌تان غني‌تر باشد، بهتر مي‌توانيد هويت خود را شكل دهيد. محيط اجتماعي به اين معناست كه شما مي‌توانيد از افكار گوناگوني بهره‌مند شويد و اين به رشد هويت كمك مي‌كند.

اما محيط اجتماعي مي‌تواند در دستيابي شما به يك هويت مشخص موانعي را نيز ايجاد كند. اگر محيط‌تان به‌گونه‌اي باشد كه همه به يك شكل فكر مي‌كنند و يا اجازه رفتار به گونه ديگري را ندارند، اين موضوع مي‌تواند مشكلاتي را براي شما ايجاد نمايد. زيرا اين به معناي آن است كه شما هم نمي‌توانيد جور ديگري فكر كنيد يا ايده‌هاي ديگري را بشنويد. به همين خاطر بهتر است در چنين شرايطي با مطالعه، استفاده از فضاي مجازي يا هر راه ديگري كه به نظرتان مي‌رسد براي آشنايي با باورهاي ديگر تلاش كنيد. 

تأثير خانواده در شكل گيري هويت نوجوان

اگرچه دستيابي به هويت موضوعي است كه هريك از ما بايد به‌تنهايي براي آن تلاش كنيم، بااين‌حال شرايط اجتماعي و به‌خصوص خانواده نيز در شكل‌گيري هويت هريك از ما تأثير دارد. به همين خاطر است كه روانشناسان معمولاً توصيه مي‌كنند در دوران نوجواني و به‌خصوص سنيني كه فرزندتان در حال شكل‌دهي به هويت خود است، راجع به سبك‌هاي تربيتي مختلف و پيامد هر يك از آن‌ها با يك متخصص مشورت كنيد.

سبك فرزند پروري مقتدرانه به معناي شيوه‌اي از تربيت فرزند است كه محبت و صميميت با نوجوان در كنار اقتدار وجود دارد. به عبارتي والدين درعين‌حال كه مرزها و قوانين مشخصي دارند، اما به فرزندشان اجازه مي‌دهند خودش براي بسياري از مسائل تصميم بگيرد و همين‌طور دوستانه براي كمك به وي آماده هستند. بر اساس تحقيقات صورت گرفته فرزندان اين والدين با احتمال بيشتري به يك هويت مستقل دست پيدا مي‌كنند. درعين‌حال والديني كه تنها روي اقتدار خود تمركز مي‌كنند باعث مي‌شوند فرزندانشان به‌جاي دست‌يابي به يك هويت ثابت تنها از خواسته آن‌ها پيروي كنند و فرزندان والديني كه تنها به صميميت با فرزندشان توجه مي‌كنند نيز احتمالاً هيچ موفقيتي در دستيابي به هويت نخواهند داشت. براي فهميدن ويژگي هاي نوجوان در جهت رسيدن به بهترين راه تربيت فرزندان كليك كنيد.

دشواري در شكل گيري هويت در نوجوان

شكل‌گيري هويت در هر كس داراي دو مرحله است؛ مرحله نخست كه به آن بحران هويت گفته مي‌شود به معناي شكل‌گيري سؤال (من كيستم؟) است و پس‌ازآن دختر/پسر به دنبال راهي براي پاسخ به اين سؤال مي‌گردد. مرحله دوم دستيابي به هويت زماني است كه نوجوان براي اين سؤال پاسخ‌هايي پيدا كرده باشد.

در هر يك از اين دو مرحله ممكن است مشكلاتي براي او پيش بيايد. براي مثال ممكن است بعضي‌ها به‌طوركلي با اين سؤال مواجه نشوند و يا علي‌رغم مواجه‌شدن نتوانند جوابي براي آن پيدا كنند. اين موضوع باعث شكل‌گيري هويت ناكارآمد مي‌شود كه مي‌تواند مشكلات بسياري را در زندگي وي ايجاد كند كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به بحران پوچي و احساس بي‌هويتي و به دنبال آن‌ها افسردگي اشاره كرد.

اهميت مشاوره

دستيابي هويت، اصلي‌ترين تكليف دوره نوجواني و يكي از مهم‌ترين وظايفي است كه هر يك از ما در طول زندگي بر عهده داريم. به همين خاطر نبايد ساده از كنار آن بگذريم. رسيدن به هويت نياز دارد تا نوجوان با مهارت‌هاي مختلفي ازجمله اصول تصميم‌گيري يا تفكر راجع به مسائل مختلف آشنا باشد و همين‌طور والدين نيز راه‌هاي برخورد با فرزندان و كمك كردن به آن‌ها را بدانند. اما علاوه بر اين‌ها قرار گرفتن در مرحله بحران هويت مشكلات ديگري را براي فرد به دنبال دارد؛ براي مثال فشار رواني كه در اين دوره نوجوان تحمل مي‌كند بسيار زياد است و اين مي‌تواند او را در برابر بسياري از بيماري‌هاي روحي ازجمله اضطراب آسيب‌پذير كند.

گاهي اوقات نوجوانان در جست‌وجوي هويت به دنبال رفتارهاي اشتباهي مثل رابطه با جنس مخالف يا استفاده از مواد مخدر مي‌روند و به همين خاطر مهارت ديگري كه آن‌ها مي‌بايست به‌خوبي آموزش ببينند اين است كه چطور منطقي تصميم‌گيري كنند و در شرايط لازم با درخواست‌هاي ديگران مخالفت كنند. كمك گرفتن از مشاور در سنين نوجواني مي‌تواند بسياري از اين بحران‌ها را حل كند و به شما و فرزندتان براي عبور موفقيت‌آميز از اين مرحله كمك كند. به همين خاطر بهتر است مشاوره با متخصصين روانشناسي نوجوان را در اين دوره سني جدي بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

خودشناسي، جست‌وجو و كنجكاوي و همين‌طور محيط اجتماعي غني ازجمله مسائلي هستند كه در شكل‌گيري هويت تأثير دارند.

شما در دوره‌هاي ديگر زندگي اگرچه با صرف وقت و انرژي بيشتر اما بازهم مي‌توانيد به هويت دست پيدا كنيد. بااين‌حال عدم دستيابي به هويت ثابت باعث مي‌شود در مراحل مهم زندگي براي تصميم‌گيري دچار مشكل شويد و همين‌طور احتمال بروز بيماري‌هاي رواني به‌خصوص افسردگي در اين افراد بالاتر است.

   

منبع : شكل گيري هويت در نوجوان

 


:: بازديد از اين مطلب : 1

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/25  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 4
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب